Spring til indhold

Din indkøbskurv er tom

Ansvarlighed

En del af Cocoa Horizons Foundation

Hos Simply understreger vi altid, at vi er et dansk firma, men når det er sagt, så kommer vi aldrig til at kunne dyrke kakaobønner heroppe på den nordlige halvkugle. Derfor dyrkes kakaobønnerne, der bliver til vores chokolade, i Elfenbenskysten i Vestafrika. Og vi mener, at der følger et vis ansvar med at producere i den del af verden.

Ligesom vores lokale medarbejdere her i København arbejder under retfærdige vilkår, så ønsker vi at sikre, at kakaobønderne, deres familier og de lokalsamfund, der omgiver kakaomarkerne, trives og har mulighed for at forbedre deres liv. Det er både en del af løsningen for at sikre fremtidig chokoladeproduktion og en naturlig tilgang for Simply. Vi ønsker ikke at producere og sælge chokolade med en eftersmag af underbetaling og udnyttelse af naturen.

Derfor er vi en del af Cocoa Horizons, en non-profit organisation, der arbejder for at sikre, at kakaobønderne, deres familier og de lokalsamfund, der omgiver kakaomarkerne, lever og arbejder under ordentlige forhold. Dette betyder, at vores chokoladebarer muligt er en smule dyrere end resten af udvalget på hylden, men vi mener faktisk, ansvarlig chokolade smager bedre.

Et drivhus der dyrker en ny fremtid

I Afrika er det primært mændene, der dyrker kakaobønnerne. Hvis landsbyen udelukkende lever af kakaoproduktionen, gør det familierne meget sårbare. Det ønsker vi at ændre. I samarbejde med Cocoa Horizons har vi igangsat et eksperimentelt drivhusprojekt, hvor lokale kvinder dyrker frugt og grøntsager, og dermed sikrer familierne en anden indtægtskilde. Inde i drivhuset vokser der røde tomater og mørkelilla auberginer, men der vokser også en ny fremtid. Ud over at sikre kvinderne en mere stabil indkomst, serveres afgrøderne som frokost i den lokale skole, så børnene får et godt måltid og mere energi til deres uddannelse. Drivhusprojektet er en af de mange måder, som Simply - og du - giver tilbage til kakaobønderne og deres familier.

En ny rolle for kvinderne

Drivhusprojektet drives af de lokale kvinder, der alle har fået træning i at få produktionen til at fungere optimalt. De har fået viden om dyrkning og vedligeholdelse af planter, sæsonplanter, bogføring, handel og udvikling af nye markeder. På den måde sikrer projektet også en ny selvstændighed for kvinderne og skaber en mere betydningsfuld rolle i landsbyerne - et vigtigt skridt mod en bedre fremtid for afrikanske nationer.

Dobbeltformål med produktionen

Projektet er forholdsvis nyt, men planterne i drivhuset spirer allerede. Dog er idéen ikke, at landsbyens familier skal spise alle grøntsagerne. Produktionen tjener to formål: For det første skal den give de lokale kvinder en anden indtægtskilde udover kakaobønnerne, og for det andet skal den sikre bedre ernæring i den lokale skole.

Bæredygtig landbrug gennem uddannelse

Dette er grunden til, at vi er blevet en del af Cocoa Horizons, der blev startet af den belgiske chokoladeproducent Barry Callebaut. Cocoa Horizons arbejder på at forbedre levevilkårene for kakaobønderne og de lokale samfund. De gør dette gennem forskellige strategier: dels ved at introducere bæredygtige og innovative landbrugsmetoder, dels ved at øge produktiviteten og dels gennem udvikling af lokale samfund.

Konkret uddanner Cocoa Horizons landmændene i måder at forbedre deres arbejde på, f.eks. gennem nye materialer, nye teknikker og innovative finansieringsløsninger. For at reducere CO2-udledningen lærer landmændene at beskære kakaotræerne i stedet for at brænde dem, de arbejder med en tættere beplantning og sår forskellige typer træer på markerne.

Chokolade til skole og sundhed

Samtidig samarbejder Cocoa Horizons tæt med landbrugssamfundene for at gøre det lettere for børn og unge at få en uddannelse, støtte arbejdet med at beskytte børn og give kvinder bedre muligheder for at udvikle sig, samtidig med at der sikres adgang til rent vand og grundlæggende sundhedsydelser. F.eks. er i dag 49% af alle børn mellem 5 og 17 år i de lokale samfund tilmeldt skolen, og vi arbejder på at øge antallet. Hvorfor? Fordi uddannelse er kernen i mange løsninger for at sikre 'vores' kakaofamilier en fantastisk fremtid - og fantastisk chokolade til dig.

The RE-ZIP loop

Returner og bliv belønnet!

Vælg RE-ZIP for at redde planeten fra endnu en engangsemballage og modtag en rabatkode som tak. Når du returnerer din RE-ZIP, vil den blive genbrugt igen og igen...

Efter du har modtaget din ordre, skal du blot folde den tomme RE-ZIP sammen og aflevere den sådan her:

 • 1

  Find Returpunkt

  Find et Returpunkt i RE-ZIP appen

 • 2

  Scan

  Scan RE-ZIP QR-koden ved Returpunktet for at modtage din rabatkode

 • 3

  Returner

  Returner den tomme RE-ZIP ved Returpunktet kvit og frit