Bæredygtighed
729 kvadratmeter solcelleanlæg
Hos Simply® føler vi os stærkt forpligtede til at tage action og gå forrest i kampen mod klimaforandringerne. Fra kakaobønne til færdig chokoladebar er det naturen, der er vores vigtigste allierede, så derfor er det altafgørende, at vi passer på den. Vi er bevidste om vores ansvar, og vores grønne chokoladehjerter banker for at gøre en forskel. Vi mener generelt, at ansvarlig chokolade bare smager bedre.
Hos Simply® er solen vores bedste ven
Normalt er solen en af chokoladens værste fjender – både sollys og varmen fra strålerne er nemlig med til at ødelægge chokolade. Men hos os er de to faktisk bedste venner. I vores arbejde på at fremme bæredygtighed er vi stolte af vores solcelleanlæg, som blev installeret på taget af fabrikken for 3 år siden. Det betyder, at vi er 100 % selvforsynende med ren og vedvarende energi på fabrikken, når solen skinner. Et tiltag som har haft en markant positiv indvirkning på miljøet. På nuværende tidspunkt har vores solcelleanlæg medvirket til en CO2-reduktion på over 150 tons, samtidigt med vi har produceret mere end 6.500.000 chokoladebarer udelukkende ved hjælp af solcelleenergi. Dette er mere end blot et tal - det er et eksempel på, hvordan vi kombinerer vores kærlighed til chokolade med en bevidst indsats for at passe på vores planet. Så ja, vi smiler lidt ekstra på fabrikken, når vejrudsigten siger blå himmel på Amager.
Emballage med respekt for mere end chokolade
Hos Simply® er vi en del af en branche, der traditionelt bruger ikke-bæredygtig emballage. Derfor er vi stærkt besluttet på at nå vores mål, nemlig at bruge 100% genanvendelig emballage. Men vi er afhængige af, at æsker og folie passer godt på chokoladen, da selv den smukkeste og bedst tempererede chokolade bliver grå og mister sin sprødhed, hvis den ikke er korrekt indpakket. Med nogle af vores produkter har vi allerede nået vores mål om fuld genanvendelighed, andre steder tester vi stadig mulighederne for at sikre, at den bæredygtige løsning er i overensstemmelse med både fødevaresikkerhed og kvalitet. At gå på kompromis er ikke en del af opskriften hos Simply®.
Små deltaljer med stor miljømæssig betydning
At være en klimavenlig chokoladefabrik handler også om at huske de små ting, da de samlet set gør en kæmpe forskel for miljøet. Hos Simply® tog vi en rundtur i vores faciliteter og fandt de områder, hvor vi kunne forbedre os for at minimere vores negative miljøpåvirkning. For eksempel har vi intelligent LED-belysning, der tilpasser sig dagslyset og slukker automatisk, vi har optimeret vores energiforbrug i produktionsfaciliteterne, og vi er opmærksomme på vores affaldssortering. Vi vil fortsætte med at arbejde på at blive mere bæredygtige, fordi ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.
Et skridt ad gangen
Chokolade med god samvittighed
Dette er blot starten. Vi er ikke perfekte, og vi er ikke i mål med vores høje ambitioner – men vi er på vej, og vi vil ikke sænke ambitionsbarren for at komme hurtigere i mål. I stedet tror vi på, at hvert et skridt og hver en lille handling tæller. Vi vil fortsætte med at turde gå forrest, tage chancer og udfordre branchen, så vi fortsat med god samvittighed kan producere og nyde den bedste naturlige chokolade.